Що означають зірки готелів?

Подорожі, як всередині країни, так і за кордон, передбачають проживання в готелі. І тут необхідно мати певну інформаційну базу, щоб правильно вибрати рівень готелю. Загальноприйнятим критерієм оцінки вважається кількість зірок, присуджена закладу, і дає туристу можливість зрозуміти, який рівень комфорту і сервісу на нього чекає.

Те, що 5-зірковий готель є найкращим, знають всі, але зазвичай на цьому знання і закінчуються. Якщо ви зібралися в подорож вперше, то це питання варто вивчити більш глибоко. Це дозволить в одному випадку уникнути поселення в готель, який не відповідає вашим уявленням про ідеальне проживання, а в іншому - уникнути непотрібних переплат, що актуально при скромному бюджеті.

Ах ці зірки!/h3>

Всі європейські готелі працюють в діапазоні від 3 до 5 зірок. Однак обовязково варто згадати і такі рівні, як 1 і 2 зірки, так як вони зустрічаються в інших країнах.

Однозірковий. Якщо говорити прямо, то це швидше хостел, ніж готель. Все, що потрібно гостю такого закладу - прийняти душ, як правило, громадський, і переночувати. В європейських хостелах досить чисто й акуратно, в таких люблять селитися студенти, подорожуючи за мінімальний бюджет. А ось в інших країнах публіка може бути самої різношерстою, тому це не кращий вибір, якщо ви подорожуєте сімєю або розраховуєте на прийнятний рівень комфорту. Постояльця очікує простий і вельми скромний номер, в якому немає ні санвузла, ні душа, не кажучи вже про такі надлишки, як фен або телевізор. Можлива наявність дзеркала, раковини, шафи. Зміна білизни? У кращому випадку - 1 раз в тиждень.

Двозірковий. Як і в першому варіанті, обстановка вкрай «спартанська», але є і поліпшення. Наприклад, санвузол буде не 1 на весь коридор, а на 4-5 номерів. В будівлі готелю вже передбачена їдальня, що позбавляє проживаючих потреби шукати заклади громадського харчування. Цілком можливо, що в номері буде телевізор, правда, без пульта дистанційного керування. Це також не найкращий варіант для сімейних подорожей.

Тризірковий готель - це вже певний комфорт, на який постоялець може розраховувати. Тут і санвузол в кожному номері, телевізор, холодильник і навіть кондиціонер. Обстановка і ремонт в номері, звичайно, відносяться до економ-класу, але все чисто, акуратно, при цьому вартість проживання досить доступна, завдяки чому, готелі такого рівня є одними з найпопулярніших.

Чотиризірковий. Це вже серйозна заявка на високий рівень комфорту і обслуговування. У номері є все, що може знадобитися, в тому числі безкоштовний Wi-Fi, сейф, а в самому готелі до послуг постояльців пропонуються тренажерний зал, басейн, парковка. Прибирання номера проводиться щодня, як і зміна білизни. Більш того, чотиризірковий готель може бути не гірше, ніж готель на 5 зірок. Наприклад, вам цілком може зустрітися готель в Одесі, в якому сервіс і комфорт буде відповідати пятизірковому. І тут немає ніякого підступу, просто такий хід дозволяє отримати більше клієнтів, особливо поза сезоном.

Пятизірковий. В принципі, той же рівень, що і в попередньому варіанті, тільки до всього ще додаються: більш просторі номери з шикарним виглядом з вікон, чудове меню в ресторані готелю, наявність додаткових приміщень, наприклад, конференц-залів, косметичні салони, більше кафе і барів.

Усі статті
Інші статті за темами

Що означають зірки готелів?

Подорожі, як всередині країни, так і за кордон, передбачають проживання в готелі. І тут необхідно мати певну інформаційну базу, щоб правильно вибрати рівень готелю. Загальноприйнятим критерієм оцінки вважається кількість зірок, присуджена закладу, і дає туристу можливість зрозуміти, який рівень комфорту і сервісу на нього чекає. Те, що 5-зірковий ...

Оксамитовий сезон в Одесі

Одним з показників того, що Ви завбачлива людина, буде не проходження виснажливих психологічних тестів і опитувань, а той факт, що в календарі відпусток Ви записані на вересень-жовтень. Відкладаєте гроші на вигідний відпочинок всередині країни або на території дружніх сусідів, ще в червні вибрали і забронювали всі необхідні квитки і місця - вітаю, ...

Як вести себе в готелі?

ЯК ВЕСТИ СЕБЕ В ГОТЕЛІ І ГОТЕЛЬНОМУ ДОМІ? Вперше плануєте виїхати з рідного міста? Цілком ймовірно, що Вам не дають спокою, здавалося б, звичайні питання, наприклад, як варто поводитися в готелі? Готель буде Вашим будинком на час відпустки або відрядження. Якщо Ви виїжджаєте за кордон, то номер в готелі потрібно забронювати заздалегідь. Бронювати ...