Як вести себе в готелі?

ЯК ВЕСТИ СЕБЕ В ГОТЕЛІ І ГОТЕЛЬНОМУ ДОМІ?

Вперше плануєте виїхати з рідного міста? Цілком ймовірно, що Вам не дають спокою, здавалося б, звичайні питання, наприклад, як варто поводитися в готелі? Готель буде Вашим будинком на час відпустки або відрядження. Якщо Ви виїжджаєте за кордон, то номер в готелі потрібно забронювати заздалегідь. Бронювати краще навіть якщо Ви збираєтеся відвідати сусіднє місто.

Коли Ви приїдете в готель, насамперед потрібно зареєструватися. Це можна зробити на ресепшені у адміністратора. У кожен готель заселення здійснюється в певний час, як і виселення. Але можна і заздалегідь домовитися з адміністратором по телефону про інший час.

Поселення до готелю

Як тільки Ви зайдете в свій номер, не поспішайте розпаковувати валізу. Огляньте кімнату і упевніться, що вїхали саме в той місця, за яке заплатили, наприклад, якщо Ви доплачували за номер з видом на море. Якщо щось Вас не влаштовує - повідомте менеджеру по телефону або підійдіть на ресепшен. Претензії можна висловити спокійним тоном, адміністратор переселить Вас в інший номер готелі, який буде відповідати очікуванням.

Дотримуйтеся простих правил пристойності перебуваючи в готелі

Перебуваючи в готелі потрібно дотримуватися кількох важливих правил:

  • У готелі люди відпочивають, тому намагайтеся не шуміти. Якщо хочете влаштувати вечірку, то краще перенести захід в бар або ресторан.
  • Ідучи в ресторан або бар дотримуйтесь дрес-коду. Навіть якщо Ви відпочиваєте на морському курорті, то не варто йти на обід або вечерю в плавках або купальнику. Це буде виглядати непристойно. У готелях Єгипту або Туреччини до цього ставляться скептично, але можуть закрити очі, але ось в Європі Вас можуть і не пустити в спортивному костюмі, сланцях чи шортах в ресторан.
  • Їжу з ресторану виносити не прийнято. Якщо Ви оплатили харчування за однією з систем (все включено, тільки сніданок і вечеря або інші варіанти харчування), але з якихось причин не можете потрапити на вечерю/обід, то повідомте про це адміністратора - в деяких готелях передбачені спеціальні ланч-бокси .

Дотримуйтеся розпорядку готелю

При заселенні в готель Вам варто уточнити кілька нюансів:

  • Графік роботи ресторану. Якщо Ви замовили номер з харчуванням, то запитайте в котрій годині сервіровка сніданку, обіду і вечері.
  • Час прибирання в номерах. Ви любите поспати до обіду? Залиште на двері табличку «Не турбувати», а щоб покоївка прибрала в кімнаті, то повісьте табличку «Будь ласка, приберіть мій номер». Або не затьмарюйте собі відпочинок і спіть скільки забажаєте.
  • Якщо Ви оселилися в готелі з басейном, то не рекомендується купатися вночі в ньому. Звичайно ж, для гостей басейн відкритий цілодобово, проте в нічний час запускається система очищення води, тому в ній більше концентрація хімічних речовин.
Усі статті
Інші статті за темами

Чим відрізняється готельний будинок від готелю?

ВІДЗНАКИ ГОТЕЛЮ ВІД ГОТЕЛЬНОГО БУДИНКУ Готельні будинки та готелі - це місця, де певний час проживають люди. Дані заклади вважаються обовязковим атрибутом і мегаполісу, і невеликого містечка. У готелях зупиняються мандрівники і туристи, приїжджі в місто, бізнесмени і громадяни, які приїжджають у відрядження. Готельний будинок і готель часто викор...

...

Відпочинок на Чорному морі в Україні

Як часто хочеться відновити душевну рівновагу і фізичні сили, не влізаючи в кредит ... Звичайно, турецький all-inclusive і європейські екскурсії - це дуже заманливо, але відвідавши їх один раз, переважає бажання просто розслабитися. Коли спрага дослідника втамована і список "must have" виконаний, Ви шукаєте чисте повітря і спокій, доглянутий пляж і...