Чим відрізняється готельний будинок від готелю?

ВІДЗНАКИ ГОТЕЛЮ ВІД ГОТЕЛЬНОГО БУДИНКУ

Готельні будинки та готелі - це місця, де певний час проживають люди. Дані заклади вважаються обовязковим атрибутом і мегаполісу, і невеликого містечка. У готелях зупиняються мандрівники і туристи, приїжджі в місто, бізнесмени і громадяни, які приїжджають у відрядження.

Готельний будинок і готель часто використовуються людьми в якості синонімів. Однак це різні поняття. Є ціла класифікація місць для тимчасового проживання людей. Багато хто чув про так звані «зірочки». Це ціла система, яка впливає на комфорт постояльців і надані їм послуги.

Системи респектабельності

В цілому заклад може мати від 1 до 5 зірок. Однак в Арабських Еміратах власники можуть заявити і всі 7 зірок. Зірки присвоюються закладу в залежності від інфраструктури і послуг, які надаються. І чим більше зірок, тим більше послуг пропонує заклад, апартаменти більш комфортні, і вища оплата за проживання.

ана система була винайдена у Франції, вона використовується по всьому світу, включаючи країни Європи, в тому числі і в Україні, Єгипті, Бразилії, країнах Азії та Африки, Туреччині. У Великобританії діє специфічна «Система Корон», в Іспанії та Італії місця для тимчасового перебування діляться на три категорії. А в Греції замість зірок існує літерна система A, D, C і D.

Відмінності готелю

Слово «готель» прийшло в ужиток з французького. Згідно з правилами, готель має 2 зірочки. Щоб заклад отримав статус готелю 2 зірки в ньому має бути присутня перукарня і ресторан. У номерах готелю може бути санвузол з ванною, також є і готелі з блочними номерами, де ванна кімната ділиться між декількома номерами.

У чому полягають особливості готельного будинку?

Необхідність в місці для ночівлі зявилася дуже давно. Ще у древніх греків і римлян існували будинки для мандрівників. У середні століття купці і торговці зупинялися на заїжджих дворах. Тоді почали зявлятися готельні будинки. Також притулок подорожнім могли дати монастирі і церкви.

Готельні будинки можуть мати від 3 до 5 зірок. У пятизірковому готельному будинку повинен бути не тільки ресторан і бар для відвідувачів. У висококласному готельному будинку присутні масажні кабінети, SPA та інші послуги для відпочинку і дозвілля постояльців готельного будинку.

Усі статті
Інші статті за темами

09 декабря 2019

...

Лобі-бар: зустріч або очікування в затишній атмосфері за чашкою кави

Тим, кому часто доводиться зупинятися в готелях, напевно, знайоме словосполучення лобі-бар. Але хто вперше знімає номер в готелі, почувши цю назву, точно запитає, що таке лобі-бар. Насправді, це звичайний бар або ресторанчик, розташований на першому поверсі готелю недалеко від стійки реєстрації. Лобі з англійської мови перекладається як «хол...

...